Geluk door meer regie?

Onlangs hoorde ik van een paar mensen dat ik er gelukkig en goed uitzag. Dat is toch prettig te horen als je inmiddels ruim de 40 gepasseerd bent. Vooral dat ik er zichtbaar gelukkig uitzie volgens hen stimuleerde mij wel want hoe zou dat komen? Ik heb wel een verklaring hiervoor en dat is zeker niet de Botox maar dat ik de laatste jaren meer de regie over mijn leven pak zowel zakelijk als privé. Steeds vaker vraag ik me af of ik bepaalde zaken echt wil of doe ik het om iemand anders te ‘pleasen’. Dit heb ik veel gedaan in het verleden. Ik voel me veel beter door dichter bij mezelf te blijven en te vertrouwen op mezelf. Kennelijk straal je dat dan ook uit.

Meer vrijheid
Door met ChrisConnecting te starten in augustus 2017 heb ik meer vrijheid althans zo ervaar ik die want er moet zeker gewerkt worden. Ik heb in ieder geval minder stress en ik kan zelf meer bepalen hoe ik mijn dag indeel. Daar voel ik me gewoon heel goed bij. Ik hoef niet per se van 9 tot 5 te presteren want misschien presteer ik wel beter in de avond of in het weekend. Ook een meditatiemoment per dag brengt veel rust en ruimte in mijn hoofd. Het lijkt soms wat zweverig maar het werkt (voor mij..)! De laatste jaren ben ik ook meer boeken gaan lezen op het gebied van geluk en het creëren van een positieve gedachte. Ter inspiratie hierbij een paar (boeken)tips:

Daarnaast haal ik inspiratie uit de blog van gelukzoeker Sanny Verhoeven:

Dankbaar
Om je gelukkiger te voelen helpt het voor mij door elke dag dankbaar te zijn voor de mooie mensen en dingen in mijn leven en te genieten van de kleine dingen. Dat laatste heb ik zeker van mijn vader en moeder meegekregen en daar ben ik heel blij mee! Ik hoop oprecht dat mijn kinderen dit ook doen en dat zij hier later ook weer dankbaar voor zijn. 

Dromen omzetten in daden
De reden dat ik bovenstaande met jullie deel is dat ik iedereen een gelukkig leven gun. Natuurlijk heb je niet alles in de hand en gaan ook mij nog minder leuke dingen gebeuren maar ik weet nu uit ervaring dat je sterker bent dan je denkt en dat je door een positieve mindset heel ver kunt komen. En om op mijn vraag terug te komen of geluk komt door meer regie? Ik antwoord hierop volmondig met een 'ja'! 

Maar je moet het echt zelf doen: blijf positief, beweeg veel, ga om met leuke mensen en probeer je dromen om te zetten in daden!


Contact

     
Invalid Input Ongeldig e-mailadres
Vul uw bericht in.
Invalid Input

chrisconnecting

ChrisConnecting
Eschberg 19
3825 BG  Amersfoort
info@chrisconnecting.nl
Telefoon 06 23 08 05 19
K.v.K. Amersfoort 68374747
BTW nr. NL001952292B25